Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Spreekrecht voor jonge kinderen in zedenzaak

Spreekrecht voor jonge kinderen in zedenzaak

Staatssecretaris Fred Teeven roept de rechtbank op om in de Amsterdamse zedenzaak jonge kinderen onder de twaalf jaar via hun ouders spreekrecht te geven. Nu is dat nog niet bij wet geregeld, maar de ouders van de 85 misbruikte kinderen willen dit wel graag.

Vooruit lopen op de zaken
Binnenkort dient Teeven een wetsvoorstel in waarin dat spreekrecht voor kinderen onder de twaalf jaar geregeld moet worden. Maar deze wet zal zeer waarschijnlijk nog niet klaar zijn als volgend jaar de zedenzaak inhoudelijk behandeld wordt. Teeven hoopt dat de rechtbank op de zaken vooruit wil lopen. Bij Nieuwsuur zei hij: ‘Ik ga ervan uit dat de rechters zullen anticiperen op komende wetgeving en heb dus goede hoop dat dit voor de ouders kan worden gerealiseerd.’
De advocaat van Robert M, Tjalling van der Goot denkt daar anders over. Hij vindt dat Teeven met zijn uitspraak op de stoel van de rechter is gaan zitten en vindt het laakbaar dat Teeven zo vooruit loopt op de zaken.

Bekijk hier het item van Nieuwsuur >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.