Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Speciale peutergroep voor kinderen met ontwikkelingsvoorsprong

Marjolijn Verhaar is eigenaar van kinderopvang De Dwergjes in West-Brabant en moeder van zes kinderen, die allemaal hoogbegaafd zijn. Vanuit haar ervaring start zij een programma op de kinderopvang voor peuters met een ontwikkelingsvoorsprong.
Fotolia

Het

Premium

Wil je dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  1 REACTIE

  1. Dag, even een korte reactie op de speciale peutergroep voor kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong. Ik herken de handelingsverlegenheid in de praktijk als het gaat om ‘pientere peuters’. Naast die handelingsverlegenheid wordt het afstemmen op de ontwikkeling van kinderen met een voorsprong ook als minder urgent ervaren dan het bieden van ondersteuning aan kinderen met een VVE-indicatie.
   Ik kan me goed voorstellen dat je de pientere peuters wilt uitdagen, maar het is misschien wel jammer om ze daarvoor helemaal uit de bestaande groep te halen. De kracht van gemengde groepen zit heel erg in het leren van en met elkaar. Dus VVE doelgroepkinderen, pientere peuters en alle andere prachtige peuters samen in een groep. Dat je binnen die grote groep afgestemde spelactiviteiten aanbiedt aan kleine, speciaal samengestelde groepjes, is zeker nuttig en nodig.
   Ik ben wel benieuwd naar de ervaringen van deze kinderopvang met de speciale peutergroep en hoop dat jullie ons op de hoogte houden.
   Nog een kleine opmerking over de naam van de groep. Het IQ is bij jonge kinderen onder de 8 jaar nog een minder betrouwbaar gegeven, waarom dan toch de naam UK IQ peutergroep?

  Geef je reactie

  Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.