Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Social media en mobieltje populair

Social media en mobieltje populair

Nederlandse kinderen tussen de 9-13 jaar zijn in Europa het meest actief op sociale sites als Facebook en Hyves. 70 Procent van hen heeft een persoonlijke pagina. Franse kinderen staan onderaan met 25 procent. Driekwart van de kinderen in deze leeftijdscategorie heeft ook een mobiele telefoon. Bij kinderen van 13 tot 14 jaar is dit zelfs 98 procent.

Vooral smsen
De cijfers over het mobielgebruik komen uit een onderzoek van het NOS Jeugdjournaal. Hierin zeggen vier van de tien kinderen ‘echt niet zonder mobieltje te kunnen.’ Ze gebruiken de telefoon vooral om te smsen, daarna komt pas bellen en zes op de tien kinderen luistert muziek met de mobiele telefoon. Ook een opvallend cijfer: Bijna de helft neemt de telefoon altijd mee naar bed.

Kwetsbare prooi
De cijfers over het sociaal mediagebruik onder kinderen komen van de Europese Commissie, het dagelijkse bestuur van de Europese Unie. Zij waarschuwt voor de gevaren omdat sociale mediasites voor iedereen toegankelijk zijn. Er zijn kinderen die op de sites hun telefoonnummer en adres vermelden. ‘Deze kinderen lopen risico’s en vormen een kwetsbare prooi voor stalkers en kinderlokkers,’ zegt Europees Commissaris Neelie Kroes. Kroes benadrukt dat alle sociale netwerkbedrijven er onmiddellijk voor moeten zorgen dat uitsluitend toegestane contacten standaard toegang hebben tot het profiel van minderjarige gebruikers.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.