Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Snellere inspectie gastouders in 2012

Snellere inspectie gastouders in 2012

Vanaf 1 januari 2012 wordt de inspectie bij gastouders op het opvangadres binnen drie maanden na de aanvraag voor opname in het Landelijk Register Kinderopvang uitgevoerd. Dit onderdeel hoeft de toezichthouder nu pas binnen een jaar af te ronden.

Toetsingskader A en B
Het toetsingskader voor gastouders bestaat uit twee delen: A en B. Deel A bestaat uit een administratief onderzoek waarbij ook de Verklaring Omtrent Gedrag moet worden afgeleverd. Deel B bestaat uit een bezoek van de GGD-inspecteur op het opvangadres. Dit deel werd gesplitst, mede omdat het te tijdrovend werd om alle gastouders in één keer op alle vlakken te inspecteren. Officieel vervalt het artikel waarin de splitsing tussen deel A en deel B is geregeld, per 1 januari 2012. Dat betekent in de praktijk dat vanaf 1 oktober 2011 de inspectie op toetsingskader B binnen drie maanden na aanvraag voor opname in het Landelijk Register Kinderopvang uitgevoerd moet worden.

Lees hier meer over de inspectie van gastouders >>

Beeld: Stock.XCHNG Joana Croft

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.