Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Sluiting hennepkinderdagverblijf niet mogelijk

Marianne Velsink
Kinderdagverblijf

De gemeente Sittard-Geleen waar onlangs een wietplantage bij een kinderdagverblijf werd ontdekt, wil de opvanglocatie graag sluiten, maar heeft hiervoor geen juridische mogelijkheden. De eigenaresse ontkent iedere betrokkenheid bij de plantages.

‘Het is frustrerend, we hebben alles onderzocht maar het is op dit moment juridisch niet mogelijk om de crèche te sluiten’, zegt een woordvoerder van de gemeente op de website Binnenlandsbestuur.nl. Liever had de gemeente rigoureuzer willen ingrijpen en de locatie voorlopig dicht willen houden totdat de eigenaresse geen verdachte in de zaak meer is.

Minder kinderen
Dat is ze nog wel. Ze maakt zich op haar beurt ondertussen boos om de hetze die zich lijkt af te spelen tegen haar kinderdagverblijf. ‘De burgemeester heeft in de media geroepen dat ouders hun kinderen naar een andere opvang moeten brengen. Het gevolg is, dat er de helft minder kinderen zijn komen opdagen terwijl we wel gewoon open zijn’ aldus de eigenaresse.

In gevaar
De kelders waar de wietplantages zijn aangetroffen, horen bij een ander pand dan waar de kinderopvang plaatsvindt. De eigenaresse zelf woont in een aangrenzend woonhuis. Volgens haar zijn de kinderen nooit in gevaar geweest. Toch heeft de gemeente twee maatregelen genomen: er is verscherpt toezicht voor een jaar ingesteld en bij een volgende overtreding zal de locatie direct worden gesloten.

Strenge screening
De gemeente Sittart-Geleen hoopt dat de strengere screening van kinderopvangmedewerkers mogelijkheden biedt om alsnog in te grijpen. ‘Wanneer het strafrechtelijk onderzoek is afgerond, zouden we alsnog een VOG kunnen weigeren en vervolgens de exploitatievergunning kunnen annuleren’ aldus de woordvoerder.

Bron: binnenlandsbestuur.nl
ANP Photo, Ed Oudenaarden

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.