Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Slim energievoordeel kinderdagverblijf De Regenboog

Door geld 'groen te wassen' hebben zowel de ouders als kinderdagverblijf De Regenboom in Amsterdam voordeel. Het kinderdagverblijf wil graag duurzamer gaan werken en gebruikt het 'groene geld' van ouders om duurzame materialen aan te schaffen. Deze opvallende marketingactie staat op de website van de Nationale Onderwijsgids.
Slim energievoordeel kinderdagverblijf De Regenboog
Foto: ANP Photo

Geld groen wassen betekent dat ouders extra dagdelen kinderopvang kunnen kopen tegen een gereduceerd tarief (10 tot 15 procent korting). Het geld dat De Regenboog hiermee verdient, wordt gebruikt om ledverlichting en een nieuw ventilatiesysteem te kopen. Zo bespaart het kinderdagverblijf energie en draagt bij aan een beter milieu.

GeldGROENwassen

Deze tijd vraagt niet om grote investeringen. Op deze ludieke manier betalen ouders de aanschaf van duurzame producten en krijgen er tegelijkertijd opvang voor terug. Het is een initiatief van de organisatie geldGROENwassen. Zij rollen een vergelijkbaar concept uit in supermarkten en winkels.

Ouders

Stadsdeelbestuurder Dirk de jager gaf maandag 27 januari het startsein voor de actie. Tot eind maart hebben ouders gelegenheid om extra dagdelen in te kopen. Het waren de ouders zelf die, in samenwerking met de locatiemanager, op het idee kwamen om geldGROENwassen in te voeren op het kinderdagverblijf.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.