Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

SKA start kinderopvang met een klein label

Kinderopvangorganisaties proberen ouders steeds gerichtere opvangpakketten te bieden. Stichting Kinderopvang Amersfoort is begonnen met het merk klein label waarbij ouders opvang kunnen afnemen met korte dagen en zelf meegebrachte verzorgingsmaterialen zoals luiers.
SKA start kinderopvang met een klein label
Foto: ANP Photo

Niet alle ouders vinden het prettig dat zij voor elf uur opvang betalen, terwijl ze maar voor 8 uur per dag afnemen. Het leidt ertoe dat steeds meer kinderopvangorganisaties flexibele pakketten aanbieden waarin er soms alleen wordt betaald voor de daadwerkelijk afgenomen uren kinderopvang.

Aangepaste tijden

In Amersfoort hebben ze voor deze ouders een speciaal label in het leven geroepen: klein label. Ouders betalen voor 8 uren opvang en voor 47 weken per jaar. Dat betekent dat de opvang op maandag, dinsdag en donderdag beschikbaar is van 08.30 tot 16.30 uur en op woensdag en vrijdag van 08.30 tot 12.30 uur. Verder is er in de zomervakantie vier weken geen opvang en ook niet tussen kerst en oud en nieuw.

Luiers

Klein label betekent ook: zelf eten, tussendoortjes, luiers en andere verzorgingsspullen meenemen. Wil je toch liever dat SKA deze materialen verzorgt, dan kan dit tegen betaling geregeld worden. Klein label is natuurlijk goedkoper dan reguliere kinderopvang bij SKA.

Invoering

Vooralsnog wordt het kleine label uitgerold op vier locaties van SKA, maar in de loop van 2014 wordt het ook op andere locaties in Amersfoort ingevoerd.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.