Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Sectorrapport Kinderopvang 2018 van start

Marianne Velsink
Kinderopvangmanagers kunnen vanaf nu meewerken aan het sectorrapport kinderopvang 2018. Dit levert inzicht in de financiële resultaten en ontwikkelingen in de sector.
iStock

De Benchmark is een initiatief van Brancheorganisatie Kinderopvang, Branchevereniging Maatschappelijke Kinderopvang, BOinK, Voor Werkende Ouders en Waarborgfonds Kinderopvang. Het sectorrapport bestaat al sinds 2005 en levert ieder jaar een objectieve analyse van de financiële ontwikkelingen op.

Grote en kleine organisaties

Meedoen is de laatste jaren eenvoudiger geworden. Allereerst moet de jaarrekening van 2017 worden aangeleverd. Deze gegevens worden na het uploaden van de jaarrekening voor u ingevoerd. Verder zijn er nog wat vragen, bijvoorbeeld de naam en contactpersoon van de organisatie en hoeveel panden er in eigendom zijn of gehuurd worden. Het Waarborgfonds benadrukt dat alle jaarrekeningen welkom zijn: van kleine en grote organisaties.

Vorig jaar deden er 208 organisaties aan de benchmark mee. De onderzoeksgroep omvatte toen 34,6 procent van het totale aantal kindplaatsen in Nederland. Er waren toen zorgen over een vaste groep organisaties die moeite bleef houden om te voldoen aan kort- en langlopende verplichtingen. Bekijk meer resultaten in dit artikel

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.