Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Schrijf je nu in voor Spoony’s Gezonde Smikkelweken 2024!

De zomervakantie staat weer in het teken van groente en plezier tijdens Spoony's Gezonde Smikkelweken! Wacht niet te lang want de inschrijving sluit op 14 juni en de subsidieplekken zijn beperkt!

Yes! De inschrijving voor de 4e editie van de Gezonde Smikkelweken – het grootste groente inspiratie programma voor kinderen van 4 tot 12 jaar – is in volle gang. Een ontdekkingsreis waar (nieuwe) groente proeven, spelletjes spelen en het uitproberen van de leukste gezonde recepten centraal staan. Doel? Spelenderwijs voedselvaardigheden ontwikkelen en kennis over gezonde voeding vergroten. Vorig jaar deden maar liefst 90.000 kinderen op 1.100 bso’s in heel Nederland mee met dit vrolijke groente avontuur – op de bso én thuis.

Gezonde pret tijdens de Gezonde Smikkelweken. Hoe werkt dat?

Koken, ontdekken, spelen en proeven – met groente in de hoofdrol. Deelnemende bso’s ontvangen vier groente-activiteiten pakketten, die voldoen aan de Schijf van Vijf-richtlijnen van het Voedingscentrum. Hiermee kunnen de kinderen en pedagogisch medewerkers zelf 100% ontzorgd aan de slag. Zo proeven ze dit jaar met het Zintuigenspel verrassende groente; bakken ze regenboogpizza’s met groente in alle kleuren en gaan ze aan de slag met het poffen van maiskorrels. Alle activiteiten worden gecombineerd met vrolijke eetspelletjes. Na afloop krijgt ieder kind een Kook- en Speelboek mee naar huis met gezonde pret voor de hele zomervakantie. Op het online platform gezondesmikkelweken.nl kunnen alle kinderen meedoen met activiteiten en challenges.

Vorige edities groot succes

Het doel van de Gezonde Smikkelweken is om kinderen, pedagogisch medewerkers en ouders te laten ervaren hoe lekker, leuk én makkelijk het is om met gezond eten aan de slag te gaan. Met vrolijke groente-activiteiten ontwikkelen kinderen voedselvaardigheden en bevorderen we hun smaakontwikkeling. Naast het aantal deelnemende bso’s (1.100 in 2023) bewijzen de uitkomsten van onze online enquête het succes: 92,8% van de locaties die vorig jaar meededen, willen dit jaar opnieuw meedoen. “Wat een feestje om op zo’n gezellige, leerzame lekkere én gezonde manier met eten bezig te zijn!” aldus een bso locatiemanager.

Beperkte subsidieplekken beschikbaar

Stichting Spoony roept bso’s in Nederland op om ook deze zomervakantie mee te doen met dit geheel verzorgde programma. Dankzij een gulle bijdrage van onder meer Jong Leren Eten en andere partners zijn er in iedere provincie gesubsidieerde plekken beschikbaar, waardoor deelname voor bso’s laagdrempelig is. Wacht niet te lang want de inschrijving sluit op 14 juni en de subsidieplekken zijn beperkt. Doe jij dit jaar mee? Dit groentefeestje wil je niet missen!

Meld je nu aan!

Bso’s kunnen zich nu inschrijven via gezondesmikkelweken.nl. Hier vind je ook meer informatie over het programma. Inschrijven kan tot en met 14 juni 2024. Let op: de gesubsidieerde plekken zijn beperkt en vol is vol. Deelnemende bso’s ontvangen aan het einde van de eerste vakantieweek in hun regio de pakketten, zodat ze in de tweede week aan de slag kunnen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.