Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

School belooft kinderopvang aan nieuw personeel

Om nieuw personeel aan te trekken wordt voor kinderen van medewerkers bij Mondia Scholengroep kinderopvang geregeld bij een kinderdagverblijf in de buurt én wordt een deel van de opvangkosten vergoed.
De KOW-fiets. Foto via Mondia

Het onderwijs kampt net als de kinderopvang met een groot personeelstekort. Maar waar sommige kinderopvangorganisaties lange wachtlijsten kennen, heeft Kinderopvang Walcheren (KOW) ruimte voor een bijzondere, nieuwe samenwerking. In overleg met KOW biedt Mondia Scholengroep haar medewerkers gegarandeerd opvang én wordt een deel van de opvangkosten vergoed.

Faciliteiten bieden

‘We vinden goed werkgeverschap belangrijk’, vertelt Guus Hagt, rector van beide scholen binnen de scholengroep: Nehalennia S.S.G. in Middelburg en Scheldemond College in Vlissingen. ‘Daar hoort ook bij dat we goede faciliteiten bieden voor jonge ouders, zodat ze een goede balans houden tussen privé en werk. Onze medezeggenschapsraad kwam met het idee van de kinderopvang. Vandaar dat wij de mogelijkheden hebben onderzocht om opvang voor de kinderen (0 tot 4 jaar) van onze medewerkers te regelen.’ Mondia hoopt dat op deze manier nieuwe docenten voor hen kiezen nu onderwijzend personeel steeds schaarser wordt.

Opvang-garantie

KOW biedt de medewerkers van Mondia opvang aan bij twee kinderdagverblijven in de nabije omgeving van de scholen: Bommes in Middelburg en Zandkasteel in Vlissingen. De medewerkers van Mondia krijgen de garantie dat hun kind bij deze kinderdagverblijven opgevangen kan worden.

Fiets

Ook ontvangen de medewerkers van hun werkgever een tegemoetkoming in de opvangkosten. Bij elke school komt een KOW-fiets te staan, zodat een ouder tussentijds naar het kinderdagverblijf kan gaan. Bijvoorbeeld om borstvoeding te geven aan hun baby.

Aanvulling op arbeidsvoorwaarden

Annemiek Koppejan, directeur-bestuurder van KOW: ‘Wij weten uit ervaring hoe belangrijk het voor ouders is dat de opvang van hun kind goed geregeld is. Daarom denken wij dat deze regeling een mooie aanvulling is op de arbeidsvoorwaarden van een organisatie.’

1 REACTIE

  1. Nobel dat de school de toekomstige leerkrachten een vergoeding wil geven voor de kinderopvangkosten. Maar… let op! Mijn ervaring is dat de fiscus dat aftrekt van de kosten die je opgeeft voor de kinderopvangtoeslag. Daar profiteert dan dus niet de ouder/leerkracht van maar onze onvolprezen belastingdienst.
    Gratis advies: check dit heel goed vooraf bij de belastingdienst. Of beter nog: bedenk ik cadeautje wat niet aangemerkt kan worden als loon of fiscaal belaste onkostenvergoeding. Overigens ben ik van mening dat ruimte om je eigen werk in te delen, waardering voor je werk door leidinggevenden en ouders veel meer waarde hebben dan een tegemoetkoming in opvangkosten.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.