Samenwerking tussen kinderopvang en jeugdzorg

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Onlangs hebben vertegenwoordigers van de branchepartijen Kinderopvang en Jeugdzorg een overeenkomst getekend om gezamenlijk de vroegstimulering in de kinderopvang te verankeren. Samenwerking met lokale partners wordt daarbij gezocht, waaronder de JGZ.

In de samenwerkingsovereenkomst zijn de volgende zaken afgesproken:
1.  De intentie om in 2011 nader te onderzoeken hoe samenwerking tussen beide -met als doel het versterken van de vroegstimulering in de kinderopvang – structureel verankerd kan worden.
2. De noodzaak om te onderzoeken hoe de inhoudelijke bundeling van kennis en expertise uit kinderopvang en jeugdzorg versterkt kan worden door samenwerking met partners in de lokale context.
3. De bereidheid om te onderzoeken hoe deze bundeling van taken in beleids- en financiële afspraken met het lokale veld verankerd kunnen worden.
4. De afspraak dat de branches in 2010 dit thema aan hun leden voorstellen als een activiteit van hun jaarprogramma 2011.
(bron: Alert4u)

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.