Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Samenwerken aan expertteam voor ondersteuning gezinnen met baby

BabythuisZorg Nederland en Feel gezinsondersteuning hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend. Het is de eerste stap in het realiseren van een expertteam rondom BabythuisZorg, waarbij de samenwerking met andere disciplines in de keten wordt gezocht om een gezin zo goed mogelijk te kunnen helpen.
samenwerken-aan-expertteam-voor-ondersteuning-gezinnen-met-baby
Afbeelding van Adrian Balea via Pixabay

Door het aangaan van deze samenwerking kunnen de medewerkers van BabythuisZorg terugvallen op de pedagogische expertise van Feel in complexere gezinssituaties. Ook zal Feel een rol vervullen bij de verdiepende scholing die medewerkers BabythuisZorg krijgen aangeboden.

1 gezin, 1 plan

De samenwerking is onderdeel van de doorontwikkeling van BabythuisZorg, waarin de samenwerking met andere disciplines wordt gezocht om een gezin zo goed mogelijk te kunnen helpen. Het is onderdeel van het streven naar: 1 gezin, 1 plan. De nieuwe samenwerking is een aanvulling op de samenwerking met al bestaande ketenpartners, zoals bijvoorbeeld de JGZ.

Wat is BabythuisZorg?

BabythuisZorg is gezinsondersteuning in het eerste levensjaar van een kind. De medewerkers zijn allen gediplomeerd kraamverzorgende en hebben aanvullende scholing gehad. De gezinsondersteuning is snel inzetbaar en indien nodig zelfs 24 uur per dag/zeven dagen per week beschikbaar. Het is een tijdelijke vorm van ondersteuning en erop gericht om een gezin zo snel mogelijk weer zelfredzaam te maken.

Feel gezinsondersteuning

Feel biedt ondersteuning aan gezinnen met kinderen van 0 tot 18 jaar. De ondersteuning is gericht op de opvoeding en ontwikkeling van het kind. Feel kijkt naar de verschillende ontwikkelingsgebieden van het kind. Het aanbod bestaat uit praktische en pedagogische ondersteuning aan ouders zodat het kind zich verder kan ontwikkelen. Dit vindt plaats in de directe leefomgeving van het kind, zowel in de thuissituatie, kinderopvang als op school.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.