Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Samen lezen op de bso: geef Dolfje Weerwolfje cadeau

Alle kinderen een eigen boekenplankje met de mooiste boeken! Dat is het doel van de campagne Geef een (prenten)boek cadeau. Dit jaar is voor bso-kinderen het boek Dolfje Weerwolfje van Paul van Loon voor slechts 2,99 euro verkrijgbaar in boekhandels in Nederland en Vlaanderen. Aan wie geef jij dit boek cadeau?
samen-lezen-op-de-bso-geef-dolfje-weerwolfje-cadeau
Foto: Marjolein Jense

Om de drempel voor het cadeau doen (of zelf aanschaffen) van boeken zo laag mogelijk te maken, zijn er ieder voorjaar twee succesvolle kinderboeken (een prentenboek voor jonge kinderen en een boek voor oudere kinderen) te koop voor slechts een paar euro. Zo wordt de drempel kleiner gemaakt om zelf een boek aan te schaffen, maar ook om deze te kopen voor anderen. Bijvoorbeeld voor alle kinderen op de bso.

Dolfje Weerwolfje

Dolfje Weerwolfje is het eerste boek van de inmiddels 25-delige serie over een jongetje dat bij volle maan in een weerwolf verandert. Geschreven door één van de bekendste en meest geliefde kinderboekenschrijvers van Nederland: Paul van Loon. Dolfje Weerwolfje is ook een boek met een boodschap. Accepteer jezelf zoals je bent, en anderen zoals zij zijn.

Paul van Loon

samen-lezen-op-de-bso-geef-dolfje-weerwolfje-cadeau
Paul van Loon deelt boeken uit. Foto: Marjolein Jense.

Paul van Loon gaf tijdens de start van de campagne op 9 februari de eerste boeken weg aan een enthousiaste groep 4 op basisschool De Haren in Den Bosch. Omroep Brabant deed er verslag van en fotograaf Marjolein Jense maakte foto’s. Het is sowieso een bijzonder jaar voor Paul van Loon: hij viert in 2023 zijn 40-jarig schrijverschap.

Cadeau geven

Bij boekhandels is het niet alleen mogelijk Dolfje Weerwolfje te kopen, ook kunnen daar ter plekke boeken gedoneerd worden. Deze worden doorgegeven aan organisaties als de voedselbank, stichting Jarige Job, of lokale organisaties ter bestrijding van armoede. Zo komen de boeken terecht bij kinderen die zelf geen boek hebben. Dankzij een anonieme gift mag de stichting maar liefst 3000 boeken weggeven aan kinderafdelingen van ziekenhuizen in Nederland. Ook hier helpt de boekhandel met het leggen van contacten en distributie van de boeken. Lees meer over de campagne Geef een (prenten)boek cadeau >>

Het prentenboek voor 2023 is ook bekend: vanaf 12 mei ligt Kleine ijsbeer. Een ijsbeer in de tropen in de winkel voor slechts €2,99. Aan wie geef jij dit cadeau? Lees meer

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.