Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Salaris belangrijker dan betaalbare kinderopvang

Voor veel vrouwen is een hoger salaris belangrijker dan betaalbare kinderopvang. In een onderzoek van Fab Magazine naar de combinatie van werk en privé, gaf bijna 80 procent van de vrouwen dit antwoord.
Salaris belangrijker dan betaalbare kinderopvang
Foto: ANP Photo

Nederlandse vrouwen lijken alles te willen: een gezin, een carrière en een relatie. Meer dan driekwart van de vrouwen in het (kleine) onderzoek, zeggen dat dit best samen kan gaan. In andere landen, zoals in Italië en Duitsland zijn vrouwen niet zo positief gestemd over de mogelijkheden van die combinatie. Al zegt ook in Nederland een lager percentage (56 procent) dat de combinatie van privéleven en een carrière ook daadwerkelijk slaagt.

Vrije tijd

Wat door die combinatie wel in geding komt voor vrouwen, is tijd. Vier op de tien vrouwen in Nederland zegt tijd tekort te hebben. 60 procent verkiest deze vrije tijd voor zichzelf zelfs boven extra tijd met de partner. Nanja Kolk van adviesbureau The Changery zegt op NU.nl dat Nederlandse vrouwen alles willen en daardoor een hogere druk op zichzelf leggen dan de meeste mannen. Kolk begeleidt daardoor vooral veel vrouwen met een burn-out.

Onderzoek


Fab Magazine
ondervroeg alleen vrouwen voor haar onderzoek. Of het onderzoek representatief genoemd mag worden, is twijfelachtig. Het tijdschrift ondervroeg in totaal 245 vrouwen over de balans tussen werk en privé.

 

1 REACTIE

  1. Niet zo gek deze reactie van de moeders een salaris blijft groeien en kinderopvang hangt een keer op. dit zullen ook over het algemeen moeders zijn die al een redelijk goed betaalde baan hebben (samen met hun partner) en dus ook niet perse zitten te springen op meer vergoeding. jammer dat dit onderzoek niet bij diverse inkomens is afgenomen ik denk dat er dan verschillende antwoorden zouden zijn.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.