Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Rutte wil maatregelen kinderopvang wel vervangen

Rutte

VVD-lijsttrekker en premier Mark Rutte belooft dat als de VVD het voor het zeggen krijgt, hij een aantal maatregelen uit het akkoord over de begroting voor 2013 zal vervangen. Hij verwees hierbij naar de bezuinigingen op de kinderopvang, het afschaffen van de onbelaste reiskostenvergoeding en de verhoging van het hoge btw-tarief. Rutte deed zijn uitspraken op een congres van de VVD in Den Haag.

Hardwerkende Nederlander
‘De afspraken die wij gemaakt hebben om de begroting op orde te brengen raken ook de hardwerkende Nederlander. De ruggengraat van onze samenleving. Als de VVD het voor het zeggen krijgt gaan we een aantal van die maatregelen vervangen. Dat zult u straks zien in ons verkiezingsprogramma’, zei Rutte. Hij begrijpt dat mensen zich zorgen maken over het bezuinigingspakket.

Henk Kamp
Het is een opvallende uitspraak van de premier, juist omdat zijn partijgenoot Henk Kamp het afgelopen jaar een flink aantal bezuinigingsmaatregelen heeft aangekondigd en uitgevoerd in de kinderopvang. De koppeling van het aantal gewerkte uren aan de kinderopvangtoeslag, minder kinderopvangsubsidie voor hogere inkomens en strenger toezicht hebben geleid tot vraaguitval in de kinderopvangsector. Eerder al kwam GroenLinks terug op de gemaakte afspraken in het lente-akkoord wat betreft de kinderopvang. Ook Jolande Sap gaf aan de bezuinigingsmaatregelen in de kinderopvang bij regeringsdeelname zo veel mogelijk terug te draaien.

Foto: ANP Photo

1 REACTIE

  1. Nou ik ben benieuwd, weer allemaal mooie verkiezings praatjes. Als ze er weer zitten is het weer handje klap en komt er waarschijnlijk niet van terecht. Of zouden er nu toch nog mensen zijn die ondanks de genomen maatregelen DOOR de VVD geloven dat zij het roer nu ineens 180 graden omgooien. WAKE UP Den Haag

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.