Ruim honderd ouders melden toeslagzaak bij BOinK

Bij de Belangenorganisatie van Ouders in de Kinderopvang (BOinK) hebben zich al ruim honderd ouders gemeld, waarvan driekwart daadwerkelijk hun gegevens bij het meldpunt hebben ingevoerd. Het gaat om zaken vanaf 2008 waarbij de kinderopvangtoeslag onterecht is stopgezet of teruggevorderd.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
ANP

BOinK-voorzitter Gjalt Jellesma denkt dat het om duizenden ouders gaat die de dupe zijn geworden van het harde optreden door de Belastingdienst in toeslagzaken. In samenwerking met de Bond voor Belastingbetalers zijn drie modelformulieren ontwikkelt die ouders kunnen gebruiken om opheldering te vragen bij de staatssecretaris.

Ouders

Ouders dragen altijd de consequenties ook wanneer er sprake is van een fout die gemaakt wordt door de kinderopvangorganisatie of het gastouderbureau en komen vervolgens in grote financiële problemen, stelt Jellesma. ‘BOinK was voorstander van de directe financiering via DUO vanwege het feit dat ouders hierbij de eigen bijdrage direct aan DUO betalen

0
614

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.