Rien van IJzendoorn onder vuur

Drie hoogleraren pedagogiek, waaronder de bekende Rien van IJzendoorn, voeren op de Universiteit van Leiden 'een waar schrikbewind.' Uit een conceptrapport blijkt dat er een 'angstcultuur' heerst waar velen zich 'onveilig' voelen.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
schrikbewind-hoogleraren-ANP.jpg
Het drietal zou collega's intimideren en zo 'vele' medewerkers hebben weggejaagd. - Foto: ANP Foto

Dit schrijft De Volkskrant.

Het concept-rapport van de interim-wetenschappelijk directeur Eric Fisher is handen van De Volkskrant. In dit rapport wordt stevig uitgehaald naar drie hoogleraren die al twintig jaar lang een ‘verziekt werkklimaat’ zouden veroorzaken. Een van de hoogleraren is Rien van IJzendoorn, winnaar van de Spinozapremie, de hoogste onderscheiding in de Nederlandse wetenschap. Het drietal zou collega’s intimideren en zo ‘vele’ medewerkers hebben weggejaagd. Fisher adviseert dat zij zo snel mogelijk moeten vertrekken. Eén van de hoogleraren is inmiddels met emeritaat.

Signalen

De Universiteit Leiden bevestigt aan De Volkskrant dat er al langer ‘signalen’ zijn van een

1
455

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.