Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Regio-bijeenkomsten Wet OKE

Marianne Velsink

MOgroep Welzijn en Maatschappelijk Dienstverlening organiseert zes regionale bijeenkomsten in het land over de Wet OKE voor peuterspeelzalen en kinderopvangorganisaties. Aan bod komt onder andere welke aanpassingen nodig zijn voordat de Wet vanaf 1 augustus 2010 in werking treedt.

Veranderingen
De belangrijke veranderingen in de Wet OKE zijn de leidster-kindratio van 1 : 8, de maximale groepsgrootte van 16 kinderen, twee leidsters per groep, waarvan minimaal één met een opleiding op SPW-3 niveau of gelijkwaardig. Als er voorschoolse educatie wordt gegeven, moeten er twee beroepskrachten op de groep staan. De GGD houdt toezicht op de kwaliteitseisen in peuterspeelzalen. De Inspectie van het Onderwijs houdt toezicht op de educatieve kwaliteit van de voorschoolse educatie. Overigens heeft de Tweede Kamer nog niet het Wetsvoorstel nog niet behandeld.

Bijeenkomsten
De informatieve bijeenkomst bestaat uit een ochtenddeel waarin u toelichting krijgt op het onderdeel kwaliteit en voorbeelden van harmonsatiemodellen. ’s Middags krijgt u uitleg over het onderdeel VVE. Zowel in de ochtend als in de middag worden er vier workshops aangeboden. De bijeenkomsten op een rij: 

  • 14 januari Eindhoven (Voor de provincies Limburg en Brabant)
  • 18 januari Utrecht (Voor Utrecht en Flevoland)
  • 21 januari Assen (Friesland, Groningen, Drenthe)
  • 25 januari Zwolle (Gelderland en Overijssel)
  • 26 januari Haarlem (Noord-Holland)
  • 8 februari Rotterdam (Zuid-Holland en Zeeland)

Website over de Wet OKE
Er is nu ook een website in de lucht over de Wet OKE: www.wetoke.nl. Er staat nu nog weinig op, maar zodra het Wetsvoorstel in de Tweede en Eerste Kamer is behandeld, kan de site verder worden ingevuld.

Meer weten over de Wet OKE >>
Inschrijvingsformulier regionale bijeenkomsten >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.