Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Regel ook noodopvang voor kinderen met ve-indicatie’

Een aantal grote overheidsorganisaties roept gemeenten op om goed te letten op kinderen met een ve-indicatie, want zij hebben vaak recht op noodopvang, terwijl niet alle betrokken ouders zich daar bewust van zullen zijn. Ook kinderopvangorganisaties kunnen hierin een rol spelen.
© Krakenimages.com / stock.adobe.com

De noodopvang tijdens de lockdown is namelijk niet alleen bedoeld voor kinderen van ouders mer een cruciaal beroep, maar ook voor kinderen voor wie vanwege bijzondere problematiek of een moeilijke thuissituatie maatwerk nodig is.

De gemeenten bepalen samen met onder meer de kinderopvangorganisaties of gastouderopvang voor welke kinderen in een kwetsbare positie dit maatwerk nodig is.

Ouders benaderen

De Vereniging Nederlandse Gemeenten en de ministeries van OCW en SZW roepen gemeenten op om actief zicht te krijgen op kinderen met een indicatie voor voorschoolse educatie (ve). Een deel van de kinderen met een ve-indicatie bevindt zich mogelijk in een kwetsbare positie. En niet al deze ouders zullen zich er bewust van zijn dat zij gebruik kunnen maken van de noodopvang of het initiatief nemen om daadwerkelijk gebruik te maken van de noodopvang.

Het is van belang dat kinderen in een kwetsbare situatie in beeld blijven en waar nodig actief worden benaderd om gebruik te maken van de noodopvang, aldus de betrokken organisaties. De betrokken partijen, waaronder gemeenten, kinderopvangorganisaties en onderwijs, kunnen hierover actief met ouders in contact treden.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.