Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Rechtszaak in Helmond over huurkosten tso

QLIQ, een scholengemeenschap van dertien basisscholen in Helmond, heeft een rechtszaak aangespannen tegen de gemeente Helmond. Die eist namelijk dat ouders, die voor hun kinderen gebruikmaken van tussenschoolse opvang (tso), naast de kosten voor de tso ook gaan meebetalen aan de huur.
Rechtszaak in Helmond over huurkosten tso
Foto: ANP Photo

Ouders betalen voor de tussenschoolse opvang € 2,75 per uur per kind. In dat bedrag zit drinken, een koek en het gebruik van gas, water en licht. De gemeente Helmond wil dat ouders daarnaast dus ook huur betalen voor de uren dat hun kinderen gebruikmaken van de schoollokalen voor tso.

Taak van de school

Bestuursvoorzitter van QLIQ Jan van der Heijden is het er niet mee eens. ‘De school heeft wettelijk de taak om voor opvang te zorgen en het het gebouw staat er toch al. Daarvoor gaan wij geen huur in rekening brengen’ zegt hij in het Eindhovens Dagblad. QLIQ vertegenwoordigt dertien katholieke basisscholen in Helmond.

Gemeente zwijgt

De rechtszaak is op 18 mei bij de rechtbank in Den Bosch. Tot die tijd wil de gemeente geen vragen over de zaak beantwoorden.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.