Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Raad van State: ‘Hoger beroep stintverbod niet mogelijk’

Frida Noordzij
Tegen de uitspraak in het kort geding over het stintverbod is geen hoger beroep mogelijk. Dat stelt de Raad van State. De kinderopvang in Almere was bij de Raad in hoger beroep gegaan tegen de uitspraak van de voorzieningenrechter.
Metingen op het spoor in Oss (Foto: ANP)

Die bepaalde op 1 november dat de elektrische bolderkar terecht van de weg is gehaald in afwachting van de uitkomsten van een onderzoek naar de veiligheid van het voertuig. Pas als de rechtbank in een bodemprocedure, waarin een juridisch geschil definitief beslecht wordt, een definitieve uitspraak heeft gedaan, is het mogelijk de Raad te benaderen.

Oneerlijk proces

De advocaat van Het Kinderstraatje in Almere vond dat er sprake was van een oneerlijk proces en wilde daarom in hoger beroep gaan. Hij verwees onder meer naar een “aanvullende verklaring” waarop de rechter zich heeft gebaseerd. Deze verklaring was in het proces niet ingebracht door een van de partijen. Ook noemde hij de tegenstrijdige en onjuiste informatie die het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat gaf rondom het melden van wijzigingen in het ontwerp.

Bezwaarschrift

De kinderopvang heeft ook een bezwaarschrift bij Infrastructuur en Waterstaat ingediend, waarover nog een beslissing moet worden genomen. Daartegen is beroep mogelijk bij de rechtbank en hoger beroep bij de Raad van State, meldt het ANP.

Metingen Oss

Bij de spoorwegovergang in Oss waar 20 september het dodelijke ongeval met de stint plaatsvond, worden inmiddels metingen verricht. De metingen richten zich op de elektromagnetische straling van de overweginstallatie, de bovenleiding en de treinen en de eventuele invloed op een stint. De metingen worden gedaan door een bedrijf in opdracht van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) en het Agentschap Telecom. ILT kondigde kort na het ongeval in Oss het onderzoek aan, nadat stint-gebruikers klaagden over storingen met de stint in de buurt van spoorwegovergangen.


Donderdag 15 november spreekt het ministerie van Infrastructuur met de kinderopvangsector, BOinK en afgevaardigden van het ministerie van Sociale Zaken. Vrijdag 16 november overlegt de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) en TNO met organisaties en mensen die ideeën hebben voor een veilige terugkeer van de stint op de Nederlandse wegen. Lees meer


 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.