Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Quarantaineversoepelingen: hoe hiermee om te gaan in essentiële bedrijfsprocessen?

Sinds woensdag 26 januari 2022 zijn de quarantaineregels versoepeld voor personen die werkzaam zijn in essentiële bedrijfsprocessen. Deze werknemers hoeven niet meer in quarantaine wanneer zij nauw contact hebben gehad met een besmet persoon. Hoe kun je als manager of houder hier veilig en verantwoord mee omgaan?
versoepeling quarantaineregels essentiele bedrijfsprocessen
Foto: ANP

De versoepelingen gelden ook voor medewerkers in de kinderopvang. Als de continuïteit van de opvang in gevaar komt, hoeft een medewerker voortaan niet meer in quarantaine als hij of zij nauw contact heeft gehad met een besmet persoon. Maar de uitzonderingen voor essentiële bedrijfsprocessen mogen niet leiden tot een toename van besmettingsrisico’s op de werkvloer. De grote vraag is dus: hoe kun je hier het beste mee omgaan?

Handreiking van de Brancheorganisatie Kinderopvang

De Brancheorganisatie Kinderopvang heeft samen met haar partners een korte handreiking opgesteld hoe met deze versoepeling om te gaan. Deze handreiking is juridisch gecheckt.

Je downloadt de handreiking hier >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.