Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Protocol gewijzigd: kind (0-4) blijft thuis na vakantie in rood of oranje gebied

Het protocol kinderopvang is aangepast naar aanleiding van de nieuwe quarantainerichtlijn van het kabinet. Er is extra informatie opgenomen voor ouders die terugkomen uit een vakantieland met oranje of rood reisadvies.
Foto: ANP

Vanwege gezondheidsrisico’s wordt het afgeraden om op vakantie te gaan naar ‘oranje landen’ en voor ‘rode landen’ geldt een negatief reisadvies. Ouders en kinderen die terugkomen uit een land met een oranje of rood reisadvies vanwege het coronavirus, worden dringend geadviseerd om 14 dagen in quarantaine te blijven. In de toekomst wordt dit zeer waarschijnlijk een verplichting. Lees meer hierover op de website van de Rijksoverheid 

Kinderen 4 tot 12 wél naar kinderopvang

Kinderen van 4 tot en met 12 jaar mogen wel naar school en kinderopvang (waarover ook gastouderopvang), tenzij zij corona-gerelateerde klachten hebben of een huisgenoot met koorts en/of benauwdheid. Kinderen vormen een uitzondering op de regel, omdat is uitgegaan van de beperkte rol van kinderen in de verspreiding van COVD-19 en het minder intensieve contact dat zij op deze leeftijd hebben met leerkrachten, pedagogisch medewerkers en gastouders. Ouders mogen hun kinderen tijdens hun 14 dagen thuisquarantaine niet zelf halen of brengen.

Kinderen tot 4 jaar niet naar kinderopvang

Voor kinderen tot 4 jaar geldt dat zij tijdens hun quarantaineperiode niet naar de kinderdagopvang of gastouderopvang mogen. Dit is een voorzorgsmaatregel, vanwege het frequente en intensieve contact (verzorging, voeding, knuffelen) dat kinderen in deze leeftijdscategorie hebben met de pedagogisch medewerkers en gastouders.

 

2 REACTIES

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.