Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Principeakkoord nieuwe CAO Kinderopvang

Principeakkoord nieuwe CAO Kinderopvang

Bonden en werkgevers hebben een principeakkoord bereikt voor een nieuwe cao Kinderopvang. Met afspraken over loonsverhoging 1,25 procent, werkgelegenheid, scholing en werk/privé-balans.

Loonsverhoging
De nieuwe cao loopt van 1 mei 2010 tot en met 31 december 2011. Werknemers ontvangen in die periode een loonsverhoging van 1,25 procent per 1 mei 2010 en 1,0 procent per 1 mei 2011. Daarnaast zijn er onder andere afspraken gemaakt over werkgelegenheid, scholing en werk/privé-balans.

‘Een voorbeeld voor andere branches’
Abvakabo FNV is blij dat de werkgevers in de kinderopvang zich houden aan het sociaal akkoord van maart 2009, waarin werkgevers en werknemers afspraken hadden vastgelegd over koopkrachtbehoud en werkgelegenheid. “Daar mogen de werkgevers in andere branches een voorbeeld aan nemen,” aldus cao-onderhandelaar Corrie van Brenk. De bond gaat het principeakkoord positief aan haar leden voorleggen.

Stemmen bij de Unie
Vakbond De Unie geeft medewerkers in de kinderopvang de mogelijkheid om te kunnen meebeslissen over het principe-akkoord. Tot 28 mei kunnen Unieleden en Cao-leden stemmen door te mailen of ze wel of niet akkoord gaan met het principe-akkoord en opmerkingen of vragen aan de vakbond doorgeven.

Bekijk hier het principeakkoord 2010-2011>>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.