Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Prentenboek Nationale Voorleesdagen bekend

Welk boek staat straks centraal tijdens de Nationale Voorleesdagen van 21 tot en met 31 januari? Het Prentenboek van het jaar 2015 is geworden Boer Boris gaat naar zee, van Ted van Lieshout. De Nationale Voorleesdagen en in het bijzonder het Nationaal Voorleesontbijt zijn populair in de kinderopvang. Veel kinderdagverblijven en peuterspeelzalen regelen een bijzondere voorleesgast tijdens het Nationale Voorleesontbijt.
Prentenboek Nationale Voorleesdagen bekend
Foto: ANP

Deze gast zal dit keer voorlezen uit het Prentenboek van het Jaar: Boer Boris gaat naar zee, van uitgeverij Gottmer. Het levert altijd leuke foto’s en verhalen op. De Nationale Voorleesdagen zijn bedoeld om het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen te stimuleren. De campagne is een initiatief van Stichting Lezen en vindt volgend jaar al voor de twaalfde keer plaats. Het Nationale Voorleesontbijt is op woensdag 21 januari 2015.

Interactie

In Boer Boris gaat naar zee heeft Boer Boris vakantie. Wat neemt Boer Boris mee? Een heleboel. Te veel voor in zijn koffer. Daar weet Boer Boris wel raad op! Het belangrijkste criterium bij het kiezen van het Prentenboek van het Jaar is dat het boek, naast een goed verhaal en aantrekkelijke illustraties, voldoende aanknopingspunten biedt voor interactie met peuters en kleuters.

Ieder jaar staat er een prentenboek centraal. In 2013 was dit Nog 100 nachtjes slapen van auteur en illustrator Milja Praagman. Begin 2014 werd het boek Krrrr…okodil! met tekst en illustraties van Catherine Rayner massaal voorgelezen. Daarvan maakten we een vrolijk foto-overzicht >>

Prentenboeken

Nederlandse jeugdbibliothecarissen kozen behalve het Prentenboek van het Jaar nog negen prentenboeken uit die centraal staan. Dit zijn:

  • Het boekenliefje – Helen Docherty & Thomas Docherty (Clavis)
  • Als iedereen slaapt – Komako Sakai (De Eenhoorn)
  • Snel naar huis, kleine muis – Britta Teckentrup (Gottmer)
  • Pas op! Dit boek bijt! – Nick Bromley & Nicola O’Byrne (Gottmer)
  • Koning Koen en de draak – Peter Bently & Helen Oxenbury (De Vier Windstreken)
  • Piepkleine muis – Janis Ian & Ingrid en Dieter Schubert (Lemniscaat)
  • Klop klop klop – Lucy Cousins (Leopold)
  • Piep wil oversteken – Fleur van der Weel (Querido)
  • Ik wil ook! – Bibi Dumon Tak & Annemarie van Haeringen (Querido)

Lees meer op nationalevoorleesdagen.nl

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.