Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Pm’ers zien niets in cameratoezicht

Pm'ers zien niets in cameratoezicht

Medewerkers in de kinderopvang zien niets in cameratoezicht in de kinderopvang om meer veiligheid te creëren. Uit een enquete onder 999 werknemers in de kinderopvang van Abvakabo FNV en RTL Nieuws blijkt dat 79 % tegen cameratoezicht is.

Privacy
Voor 32 % geldt als tegenargument dat de privacy van kinderen in het geding komt, 24 % maakt zich zorgen om zijn/haar eigen privacy en 29 % denkt dat cameretoezicht niet helpt om misstanden te voorkomen. Vakbond Abvakabo deelt deze mening. Corrie van Brenk, vice-voorzitter van Abvakabo FNV: ‘Het is een illusie te denken dat je misstanden op die manier voorkomt. Investeer in plaats daarvan in het personeel; minstens twee pedagogisch medewerkers op de groep.’ Daarnaast vind Abvakabo FNV het van cruciaal belang dat er een klimaat wordt geschapen waarin werknemers elkaar aanspreken en vermoedens van kindermishandeling melden. De bond gaat met de minister in gesprek over de kwaliteit van de kinderopvang. Deze mag door de bezuinigingen niet onder druk komen te staan.

Glazen wanden
Uit een eerder onderzoek van Abvakabo blijkt dat 87 % van de medewerkers in de kinderopvang wel eens alleen op de groep staat. 72 % van de ondervraagden uit dit onderzoek vindt dat er altijd twee volwassenen op de groep moeten staan. 46 % Gelooft niet in het plaatsen van glazen wanden op de groep zodat je elkaar beter in de gaten kunt houden. Tot slot vroeg Abvakabo of er in de kinderopvang uitsluitend vrouwen werkzaam moeten zijn, maar deze stelling werd ondersteund door slechts 6 % van de ondervraagde professionals.

Abavakbo zette de belangrijkste uitslagen uit de enquète op een rij >>

Foto: Stock-XCHNG

1 REACTIE

  1. Vinden de mensen werkelijk dat de privacy van een baby geschonden wordt als deze bewaakt wordt door een camera of is het omdat de verzorger(sters) zelf duidelijker in beeld komen. Als iemand weet dat zijn handelingen opgeslagen worden zal hij / zij daar geen problemen mee hebben als zijn / haar gedrag goed is. Je laat het wel om rare dingen te doen en daar gaat het juist om. Ik ben het er absoluut niet eens dat camera’s niet helpen. Ik denk dat de tegenstanders angst hebben voor controle iop hun eigen werk.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.