Plan van aanpak voor verbetering Stint

Meerdere partijen hebben zich gebogen over een plan van aanpak waarmee een verbeterde versie van de Stint weer veilig de weg op kan. Onder andere BOinK en de Brancheorganisatie, maar ook wetenschappers van de TU Eindhoven hebben hiervoor een verbeterplan ontwikkeld. De Stint zou na versnelde afronding van het TNO onderzoek en toepassing van het verbeterplan rond de jaarwisseling weer de weg op kunnen. Maar het ministerie reageerde vooralsnog afwijzend.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
iStock

Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat wil eerst het onderzoek naar de Stint in Oss afwachten, waar NFI en TNO naar kijken. Maar resultaten van dit onderzoek worden niet voor de jaarwisseling verwacht, zo kondigde de minister eerder aan. Ondertussen lopen de kosten voor kinderopvangorganisaties op om alternatief vervoer te regelen en geeft een grote groep aanbieders aan dat de kosten volgend jaar wel doorberekend moeten worden naar de klant. Belangrijkste zorg is echter dat het alternatieve vervoer veelal leidt tot onveiliger situaties, zo benadrukken Boink namens de ouders en de BK namens de kinderopvangorganisaties.

Oproep

De afwijzende

0
1037

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.