2 REACTIES

 1. Dat de peuterspeelzaal bij ons (Helden) leeglopen is al geruime tijd te merken.
  Wij proberen met de kinderopvang te concureren d.m.v. het werken met Thema’s .
  Er is al sprake geweest van een samenwerkingsverband met de kinderopvang.
  Ik ben (om deze reden) met de opleiding SPW3 Kinderopvang begonnen. Ik hoop dat het niet nodig hoeft te zijn dat ik dagdelen moet inleveren. De komende tijd wordt een spannende tijd.
  Wel/niet bij de Kinderopvang
  Daling aantal peuters 2008
  Baan staat op de tocht
  M.v.g.
  Ank Raijmakers

 2. Lees alle reacties
 3. Het is inmiddels voor heel veel ouders financieel aantrekkelijk om gebruik te maken van de formele kinderopvang. Wij als peuterspeelzaalvoorziening merken dan ook dat in het geval van 2-verdieners, en deze groep is groeiende, ouders de keuze maken voor de kinderopvang. Hierdoor worden peuterspeelzalen, die in de afgelopen jaren flink hebben geïnvesteerd in deskundigheidsbevordering van professionele leiding uit de markt geprezen. Genoemde groep ouders m.n. worstelt dan ook vaak met het probleem dat zij ook voor hun kind een keuze willen maken voor bezoek voor de peuterspeelzaal, als voorbereiding op de basisschool. Tegelijkertijd vinden zij het belangrijk dat door kindgerichte aanbod in activiteiten, begeleiding en methodiek, de groepssamenstelling, de begeleiding door professionele leidsters de speelzaal hierin een grote betekenis vervult. Dit i.t.t. de vaak kleinschalige kinderopvang die onze gemeente kent. Ik pleit er dan ook voor, in het belang van elk kind, dat alle peuters gebruik moeten kunnen maken van beide voorzieningen middels het aanbieden van dagarrangementen en dat ouders voor beide werksoorten een gelijke ouderbijdrage betalen. Het is zaak de besluitvoering inzake deze kwestie te bespoedigen, omdat wel eens heel snel heel veel peuterspeelzalen zullen gaan verdwijnen. Dit betekent vernietiging van geinvesteerde (VVE-)middelen en deskundig personeel.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.