Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Peuterspeelzalen dicht na inspectie

Marianne Velsink
Sluiting

Na inspectie van de GGD IJsselland zijn vrijdag twee peuterspeelzalen in IJsselmuiden (gemeente Kampen) per direct gesloten. Uit het inspectierapport blijkt dat beide locaties niet veilig genoeg zijn voor peuters.

Risico’s
Binnen en buiten het pand zijn gebreken geconstateerd, meldt de gemeente Kampen. Zowel peuterspeelzaal De Springplank als De Regenboog waren in hetzelfde pand gevestigd. Uit een vorige inspectie van de GGD bleek al dat er tekortkomingen waren aan het pand. De stappen die de exploitant had genomen, waren onvoldoende. De GGD is bezig alle misstanden en risico’s van het pand op een rij te zetten in een rapport. Pas dan zal blijken welke risico’s de kinderen en medewerkers in het pand liepen. De wethouders van de gemeenten Kampen wilde dit rapport niet afwachten.

Vervangende locatie
In totaal gaan 45 kinderen naar de peuterspeelzalen. De locaties blijven gesloten, totdat ze weer gezond en veilig zijn voor de peuters. De ouders zijn per brief geïnformeerd. Er wordt gezocht naar een vervangende locatie.

Beluister tv- en radiofragementen op RTV Oost >>

Bron: ANP/ RTV Oost
Foto: Stock.xchng

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.