Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Peuterspeelzaal Oosterbeek mag weer open

Marianne Velsink
Dolfijn

Peuterspeelzaal Dol-fijn in Oosterbeek mag de deuren weer openen. De directie van de speelzaal moet er rekening mee houden dat inspecteurs van de GGD onverwacht komen controleren of de beroepskrachten een respectvolle houding naar kinderen hebben, of er een open en ontspannen sfeer heerst en of de leiding het goede voorbeeld geeft aan de kinderen in spreken en handelen.

Dat heeft B en W van Renkum, waar Oosterbeek bij hoort, dinsdag besloten. De gemeente sloot Dol-Fijn anderhalve week geleden met onmiddellijke ingang, toen bij een inspectie werd vastgesteld dat de directrice van de peuterspeelzaal een kind op een stoeltje had vastgebonden, omdat het kind niet rustig was.

Excuses
De directrice heeft in een ouderbijeenkomst haar excuses aangeboden voor het voorval. Volgens haar ging het om een pleeg-kleinkind van haarzelf en was het allemaal niet serieus bedoeld. Desondanks heeft ze beloofd nooit meer zoiets te doen.

Herstellen
Volgens de GGD was er ook het nodige mis met de organisatie van de speelzaal. De directie moet dat voor 1 december herstellen, ‘anders zal de gemeente verder handhavend optreden’, aldus een woordvoerder.

Bron: ANP
ANP Photo, Koen Suyk

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.