Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Peuters van 3 jaar gezocht voor puzzelonderzoek

In het onderwijs, maar ook bij het spelen thuis en op het kinderdagverblijf, wordt vaak aangenomen dat hulp moet aansluiten bij wat een kind nodig heeft. Maar of dat echt zo is, is niet zeker. De Universiteit Utrecht zoekt kinderen van 3 jaar die mee willen doen met een onderzoek. Kinderdagverblijven die meedoen krijgen een cadeaubon van 50 euro.
© Krakenimages.com / stock.adobe.com

Het gaat om kinderen van 3 jaar oud van wie ten minste één van de ouders thuis Nederlands spreekt met het kind. Het onderzoek duurt tussen de 30 en 60 minuten en wordt uitgevoerd op het kinderdagverblijf of een onderzoeksruimte in Utrecht of Amsterdam.

De onderzoekers vragen kinderdagverblijven of zij ouders willen stimuleren om mee te doen. Meewerken aan het onderzoek kost geen extra tijd. Er komt een proefleider langs op de opvanglocatie om met elke 3-jarige een houten blokkenpuzzel te maken. De proefleiders zijn studenten die veel ervaring hebben met jonge kinderen.

Cadeautje

Na afloop krijgen de kinderen een cadeautje. De ouders ontvangen een cadeaubon van 20 euro en het kinderdagverblijf krijgt een cadeaubon van 50 euro. Tijdens het puzzelen worden video- en geluidsopnames gemaakt van het kind en van de onderzoeker. Dit onderzoek is goedgekeurd door de FECT van de Faculteit Sociale Wetenschappen

Aanmelden kan tot 1 maart 2022 door een mail met telefoonnummer te sturen naar puzzeltaak@uu.nl. De onderzoekers nemen dan contact op. Hier vind je meer informatie.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.