Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Petitie en jongleercursus voor werkgevers

Ruim negenduizend pedagogisch medewerkers zetten hun handtekening in de petitie van FNV tegen werkdruk en doorgeslagen flexibiliteit in de kinderopvang. De petitie werd woensdagochtend aangeboden aan werkgevers.

De petitie is het gevolg van de vastgelopen cao-onderhandelingen in de kinderopvang. Dit gebeurde begin december. Een belangrijk struikelblok waren de onderhandelingen over de flexibele inzetbaarheid van medewerkers. ‘De werkgevers boden niet meer dan kruimels aan als het gaat om het verlagen van werkdruk en flexibiliteit’, vertelde Ilse van der Weiden, cao-onderhandelaar namens de FNV, vlak nadat bekend werd dat de onderhandelingen waren vastgelopen.

Taakuren

FNV bracht tijdens de onderhandelingen ook in dat de eerder wegbezuinigde taakuren weer ingesteld moesten worden. Ook hier zouden werkgevers geen voorstander van zijn. De beide brancheorganisaties hebben ervoor gekozen niet inhoudelijk op de cao-onderhandelingen in te gaan. De afgelopen tijd zijn zij opnieuw met hun leden in gesprek gegaan.

Duizendpoot

FNV Zorg & Welzijn en een delegatie van 20 kinderopvangmedewerkers overhandigden de petitie ‘Ik ben toch geen duizendpoot?’ aan de werkgevers in de kinderopvang. Daarnaast werd een workshop jongleren aangeboden. Werkgevers werden uitgedaagd het gevoel te ervaren om – net als medewerkers in de kinderopvang – ‘alle ballen in de lucht’ te moeten houden.

Noodkreet

FNV Zorg & Welzijn wil dat werkgevers woensdag de noodkreet van de duizenden opvangmedewerkers serieus neemt en op basis hiervan de onderhandelingen met de FNV hervat.


Voordat de cao-onderhandelingen van start gingen, vroegen twintig kinderopvangmedewerkers ook al aandacht voor dein hun ogen doorgeslagen flexibilisering in de kinderopvang en de te hoge werkdruk. Zo zag dat eruit


 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.