Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Pedagogische scholing bemiddelingsmedewerkers verlengd

Bemiddelingsmedewerkers van gastouderbureaus krijgen langer de tijd om zich pedagogisch bij te scholen. Dit hebben de cao-partijen Kinderopvang besloten. KennisNetwerk GastouderOpvang (KNGO) vermeldt op haar website dat de verlenging geldt tot en met juni 2014. Voor deze tweede ronde wordt geen subsidie verstrekt.
Pedagogische scholing bemiddelingsmedewerkers verlengd
Foto: ANP Photo

Om bemiddelingsmedewerkers ook op pedagogisch gebied bij te scholen, werd in 2012 scholingsbudget verstrekt waarmee ze zich (verplicht) konden laten bijscholen. Van deze mogelijkheid hebben 350 medewerkersgebruikgemaakt en het certificaat behaald. Dit budget is niet meer beschikbaar voor de tweede ronde.

Positieve feedback

Ondanks het verplichte karakter van de scholing, bleken medewerkers van gastouderbureaus enthousiast over de inhoud van de opleiding. Zij ervoeren deze als praktijkgericht en direct toepasbaar, zo bleek uit een evaluatie. Deze positieve feedback heeft de cao-partijen ertoe aangezet de scholingsmogelijkheid te verlengen tot en met juni 2014.

Erkende aanbieders

De pedagogische bijscholing voor bemiddelingsmedewerkers mag niet overal worden gevolgd. Zeven aanbieders geven aan het einde van de opleiding een erkend certificaat af. Dit zijn Alfa College, KNGO, NCOI, ISBW, ROC Eindhoven, ROC Amsterdam en Vyvoj.
Zie ook kngo.nl.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.