Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Pedagogisch Management-opleiding ook in Zwolle

De opleiding Pedagogisch Management Kinderopvang wordt nu ook in Zwolle aangeboden. Hogeschool Fontys uit Den Bosch biedt de opleiding ook al aan. De opleiding in Zwolle start vanaf september 2010 en duurt vier jaar.

Pedagogiek en ondernemerschap
De opleiding Pedagogisch Management Kinderopvang maakt studenten startbekwaam voor beroepen met een leidend of adviserend karakter binnen de kinderopvang – kinderdagverblijven, peuterspeelzalen, tussenschoolse -, na- of buitenschoolse opvang, gastouderopvang en 24-uursopvang. Naast management en pedagogiek zijn communicatie, ondernemerschap en educatie belangrijke aspecten van de opleiding. Centraal staan vakken als pedagogiek, ondernemen, (financieel) management, marketing, coaching, personeelszorg en communicatie.

Veel stage lopen
Er is steeds meer behoefte aan managers met pedagogische kennis op hbo-niveau. Om studenten al vroeg kennis te laten maken met de praktijk wordt er vanaf het eerste jaar stage gelopen. De opleiding is praktijkgericht en is in nauw overleg met het werkveld tot stand gekomen. Afgestudeerden kunnen aan de slag in een leidinggevende of adviserende functie binnen de diverse vormen van kinderopvang of in een adviserende functie bij (semi)overheidsinstellingen. Ook zijn ze voldoende toegerust, om als zelfstandig ondernemer in de kinderopvang te starten.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.