Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Pedagogisch kader diversiteit gepresenteerd

Pedagogisch kader diversiteit gepresenteerd

 

De aanvulling op de Pedagogisch kaders 0-4 jaar en 4-12 jaar is een feit: tijdens het jaarcongres Management Kinderopvang werd het Pedagogisch kader diversiteit gepresenteerd. Het eerste exemplaar werd door één van de auteurs Anke van Keulen (Bureau MUTANT) uitgereikt aan Joan Ferrier van E-Quality die aangaf trots te zijn om het boek als eerste te mogen ontvangen.

Elly Singer
E-Quality zet zich als kenniscentrum in voor emancipatie, gezin en diversiteit. In het boek is aandacht voor omgaan met diversiteit in de kinderopvang. Het boek gaat veel verder dan multiculturele verschillen. Alle verschillen tussen mensen in voorkeuren, talenten of temperament en alle verschillen in culturele achtergrond, leef- en opvoedingsstijl, sekse, religie, sociaal milieu, beroep of opleiding komen in dit boek aan bod. Anke van Keulen schreef het boek samen met Elly Singer (Universiteit Utrecht), ook bekend als auteur van het Pedagogisch kader kindercentra 0-4 jaar.

Voorbeelden en tips
Het boek richt zich op medewerkers in de kinderopvangsector. In het boek staan veel voorbeeld en tips, ook hoe je moet handelen als je eens op de grenzen van omgaan met diversiteit stuit. 

Verspreiding
Het boek zal, net als de Pedagogisch kaders 0-4 en 4-12 jaar, verspreid worden over kindercentra in Nederland. Vaak delen meerdere locaties dan één boek. Een eigen boek aanschaffen kan natuurlijk ook. Het boek kost € 17,95. Bestel hier >>

 

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.