Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Twee versies Pedagogisch curriculum

Marianne Velsink
Binnenkort verschijnt het Pedagogisch curriculum waarin staat hoe kinderopvangprofessionals de pedagogische opdrachten uit de Wet Kinderopvang in de praktijk kunnen uitvoeren. Over sommige dilemma’s ontstond tijdens het schrijven discussie. Om ook ruimte te geven aan andere meningen, verschijnt tegelijkertijd een aparte uitgave: het Pedagogisch curriculum in perspectief.
1Perspectief-Curriculum.jpg
BKK wil ook graag het andere geluid en de andere meningen ruimte geven. dat gebeurt in het Pedagogisch curriculum in perspectief. - Foto: Fotolia

Dit meldt Bureau Kwaliteit Kinderopvang (BKK) in een nieuwsbrief. Bij de totstandkoming van het Pedagogisch curriculum voor het jonge kind (0-7 jaar) zijn veel mensen betrokken geweest. Hoofd- en eindredacteur en hoogleraar Kinderopvang Ruben Fukkink kreeg hulp van 21 auteurs die afzonderlijke thema’s voor hun rekening namen.

Wie zijn de 21 auteurs die Ruben Fukkink helpen bij het schrijven van de hoofdstukken van het Pedagogisch curriculum? Lees meer

Verschil in inzicht

Over de “academische teksten” waarin de hoe-vraag beantwoord werd, was veel overeenstemming. Maar bij sommige dilemma’s bleek er ook een verschil in inzicht te zijn. BKK wil ruimte geven aan deze andere meningen en heeft daarom besloten om tegelijkertijd met het Pedagogisch curriculum een aparte uitgave uit te brengen dat de titel ‘Het Pedagogisch curriculum in perspectief’ draagt.

De onderwerpen

Dit gaat over drie onderwerpen: een academische onderzoeksagenda ten behoeve van een evidence based curriculum. Dit gaat Pauline Slot schrijven. Het tweede onderwerp is een visie op een curriculum voor alle professionals die werken met het jonge kind (en niet primair voor de kinderopvang). Dit schrijft Peter Notten. Het derde onderwerp gaat over een leeftijdsperspectief van een curriculum voor 0-4 jaar en 4-13 jaar (het huidige curriculum gaat over de leeftijdsgroep 0-7 jaar), geschreven door Gijs van Roozendaal.

De planning is dat het Pedagogisch curriculum in april verschijnt. Bekijk hier wat zo ongeveer de inhoud van de uitgave moet worden.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.