Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ouderwijs.net geeft praktische handvatten aan VE-professionals

Hoe begeleid je ouders van kinderen met een VE-indicatie? Hoe zorg je ervoor dat zij ook thuis de ontwikkeling van hun kind stimuleren? Op het platform Ouderwijs.net vinden VE-professionals handvatten om de samenwerking tussen voorschool en ouders vorm te geven.
Valentin Russano/GettyImages/iStock

Het platform Ouderwijs is oorspronkelijk ontwikkeld voor het po en het vo, maar onlangs is daaraan informatie voor VE-professionals toegevoegd.

Praktische informatie

Op Ouderwijs.net staan instrumenten, literatuur en praktijkvoorbeelden beschreven met informatie die direct is toe te passen. Ook presenteren experts in korte kennisclips hun onderzoek en geven hierbij concrete tips voor de praktijk. Een integraal onderdeel van het platform is de Scan Samenwerken met ouders voor de vve en de Scan Educatief Partnerschap voor het po en vo. Deze scans helpen om de huidige samenwerking tussen de (voor)school en ouders in kaart te brengen en te versterken.

Taalontwikkeling

Ouders spelen een fundamentele rol bij de ontwikkeling van hun kinderen, maar niet alle ouders beschikken over dezelfde vaardigheden. De focus binnen het platform ligt vooral op het versterken van vaardigheden van ouders om het educatief thuismilieu te bevorderen. De taalontwikkeling van kinderen neemt hierbij een centrale rol in: het platform bevat informatie over Taal en Ouderbetrokkenheid. Professionals kunnen daar inspiratie en praktische tips vinden om hun beleid rondom TOB te helpen inrichten.

Bekijk het platform Ouderwijs.net >>

Ouderwijs.net is een initiatief van ITTA UvA en Sardes en is tot stand gekomen met steun van het actieprogramma Tel mee met Taal. 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.