Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ouders zedenzaak willen dat advocaat spreekt

Ouders zedenzaak willen dat advocaat spreekt

Een aantal ouders van slachtoffers wil dat hun advocaat in de rechtszaal vertelt wat de Amsterdamse zedenzaak voor hen heeft betekend. De rechtbank besloot eerder nog dat de ouders alleen zelf mogen spreken. Advocaat Richard Korver vraagt de rechtbank in een dinsdag verstuurde brief echter om hierop terug te komen.

Voorschot op wetgeving
De inhoudelijk behandeling van de zaak tegen de verdachten Robert M. en Richard van O. begint 12 maart. De rechtbank oordeelde in december dat ouders van slachtoffertjes de gelegenheid krijgen het woord te voeren. Zij nam daarmee een voorschot op toekomstige wetgeving van staatssecretaris Fred Teeven (Veiligheid en Justitie).

Emotioneel
Enkele ouders willen graag dat Korver het woord namens hen voert omdat ze daar zelf te emotioneel voor zijn. Dat mag van de rechtbank dan weer niet. De advocaat noemt dit ‘een beetje bezopen’. Volgens diezelfde toekomstige wetgeving zou dit namelijk wel degelijk mogelijk zijn. ‘Ik denk ook dat Teeven hier vreemd tegenaan kijkt.’

Schadevergoeding
De advocaat vertegenwoordigt de ouders van 44 slachtoffers. 21 van deze ouderparen spreken zelf tijdens de rechtszaak, 14 willen graag dat Korver dat voor ze doet. Vrijwel alle ouders die de raadsman bijstaat, gaan een schadevergoeding eisen van de twee verdachten. Korver wilde dinsdag nog niets zeggen over de hoogte hiervan. Dat wil hij eerst aan de rechtbank mededelen.

Bron: ANP
Foto: ANP

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.