Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ouders dupe van administratiefout kinderopvang

Ouders die klant waren bij de failliete Markant Kinderopvang kregen een naheffing van de Belastingdienst vanwege te veel ontvangen kinderopvangtoeslag. Bij sommige ouders liep dit op tot duizenden euro’s. Wat blijkt? Markant gaf vijf maanden lang geen opvanguren door aan de fiscus.
AdobeStock

Dat meldt de Gelderlander.

Kinder- en peuteropvang Markant ging in mei 2018 failliet en heeft over de eerste vijf maanden van 2018 geen kinderopvanguren doorgegeven aan de Belastingdienst. Maar de opvang ging wel gewoon door, en ouders bleven de kinderopvangtoeslag ontvangen.

Nul uur opvang

Dat bleef niet onopgemerkt. In het systeem van de Belastingdienst staat dat deze kinderen in die vijf maanden nul uur naar de opvang zijn geweest. De fiscus besloot de ouders een naheffing te sturen van onterecht ontvangen kinderopvangtoeslag. Ouder Gerjan Beumer kreeg een naheffing van ruim 1.000 euro. Tegen de Gelderlander zegt hij: ‘Ik vermoedde dat er iets mis was toen ik de naheffing kreeg.’ Hij kwam er al gauw achter dat op Mijn Toeslagen nul uur opvang was geregistreerd, terwijl hij deze maanden wel zijn zoontje naar Markant had gebracht. ‘Ik heb meteen de goede gegevens opgezocht en succesvol bezwaar gemaakt.’

Contact

De Belastingdienst neemt nu contact op met de gezinnen om tot een oplossing te komen, zegt een woordvoerder. In totaal had Markant zestien opvanglocaties in de Achterhoek. Waarschijnlijk hebben alle ouders die klant waren een naheffing gekregen.

Bron: Gelderlander.nl

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.