Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Opzegtermijn definitief naar één maand

Alle kinderopvangorganisaties die staan ingeschreven bij de Brancheorganisatie Kinderopvang dienen zich per 1 maart 2014 te houden aan een opzegtermijn van één maand. Daarnaast kunnen ouders vanaf nu op elk moment van de maand de opvang van hun kind(eren) opzeggen.
Opzegtermijn definitief naar één maand
Foto: ANP

Bijna was het tot een rechtszaak gekomen tussen de Consumentenbond en de Brancheorganisatie. Maar die bleek niet nodig. De partijen zijn er toch nog met elkaar uitgekomen. Zowel de Brancheorganisatie als BOinK (Belangenvereniging voor ouders) is blij met het resultaat, maar ze betreuren de voorgeschiedenis met een mogelijke stap naar de rechter.

Wet van Dam

Veel kinderopvangorganisaties hanteren altijd nog een opzegtermijn van twee maanden. Volgens de Wet van Dam is een opzegtermijn van maximaal één maand geldig. Ouders wisten de afgelopen maanden niet waar ze aan toe waren en trokken onder andere bij BOinK met enige regelmaat aan de bel.

Leden

Onlangs maakte de landelijke kinderopvangorganisatie Catalpa al bekend de opzegtermijn terug te brengen naar één maand. De Brancheorganisatie gaf toen al aan dat de kans aanwezig was dat dit voor alle organisaties zou gelden. Voorlopig geldt de eis alleen voor leden van de Brancheorganisatie. Volgens de Consumentenbond zijn ouders die gebruikmaken van deze organisaties gegarandeerd van de juiste opzegtermijn en, bij eventuele problemen, hulp van de Geschillencommissie Kinderopvang.

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.