Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Oproep: laat kinderboeken zwerven!

Omdat alle kinderen boeken moeten kunnen lezen, ook als ze zich geen boeken kunnen veroorloven, roepen kinderboekenschrijvers en vloggers iedereen op boeken te laten zwerven tijdens de Nationale Kinderzwerfboekdag, op woensdag 30 september.
Beeld via: Kinderzwerfboek

Veel kinderen kunnen thuis niet lezen, omdat ze geen boeken hebben. Dat stelt Kinderzwerfboek, onderdeel van Nationaal Fonds Kinderhulp. Kinderzwerfboek zorgt er al 10 jaar voor dat elk kind de mogelijkheid krijgt om wél te kunnen lezen.

Nederland in actie

Nederland komt nasaal in actie op 30 september, tijdens de Nationale Kinderzwerfboekdag én op deze dag start ook de Kinderboekenweek. Er zijn tienduizenden gratis zwerfstickers opgevraagd door scholen, organisaties, kinderen en particulieren. Boekenkasten worden opgeruimd. Kinderboekenuitgevers hebben samen ruim 50.000 boeken gedoneerd.

Vloggers

Bekende vloggers zoals Nienke Plas, Meester Jesper, Meester Sander en Elise Boers en ruim 40 kinderboekenschrijvers sturen zelf kinderboeken uit zwerven en roepen iedereen op ook boeken te laten zwerven.

KinderzwerfboekStations

Al deze boeken gaan op 30 september zwerven via de KinderzwerfboekStations. Op 3.550 plekken in Nederland vind je zo’n station. Maar ook kunnen er zwerfboeken liggen op scholen, kinderopvang, bij de kinderboerderij of in de wachtkamer. Een kind mag het boek meenemen naar huis en als het uit is, laat je het weer verder zwerven.

Klik hier voor meer informatie >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.