Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Oproep: Is er nog behoefte aan de PW3-pm’er?

De branche moet vanaf 2018 met meer hbo'ers gaan werken. Daarnaast zijn mbo-4studenten of studenten die zich specifiek bijgeschoold hebben op het gebied van o.a. de brede school of media-opvoeding in trek. Is er nog een toekomst voor de mbo-3 opgeleide pedagogisch medewerker?
Mbo3.jpg
Foto: Fotolia

Voor een artikel in tijdschrift Kinderopvang zijn wij op zoek naar antwoorden op deze vraag. Zijn er kinderopvangorganisaties die juist heel bewust kiezen voor de mbo3-opgeleide pedagogisch medewerker, en zo ja: wat zijn hun kwaliteiten? Zijn er organisaties die mbo3-opgeleide pm’ers helemaal niet meer aannemen. Waarom niet?

Net afgestudeerd

Ook horen we graag het verhaal van pedagogisch medewerkers zelf en dan specifiek de groep die nog niet zo lang geleden is afgestudeerd aan de PW3-opleiding. Is het lastig voor jullie om een baan te vinden in de kinderopvang? En wat vinden jullie van meer hbo’ers in de kinderopvang. Is dat goed? Of zien jullie geen toekomst voor hbo’ers in deze branche?

Reageren

Wil je je verhaal delen, dan kun je onderaan dit artikel reageren, reageren via Facebook óf een mailtje sturen naar kinderopvang@bsl.nl o.v.v. “mbo3”. Reageren mag ook anoniem.

1 REACTIE

  1. Als opleiding hebben wij het keuzedeel VVE verplicht gesteld bij Pedagogisch Werk niveau 3. Daarnaast proberen wij te bereiken dat alle studenten hun Nederlands op 3F afsluiten. Dat is een niveau hoger dan voor de opleiding gevraagd wordt. Onze minister van Onderwijs ziet graag dat ROC's deze mogelijkheid bieden. Op deze manier hopen wij als opleiding dat onze studenten kansen hebben op de arbeidsmarkt van de Kinderopvang.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.