Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Oproep: doe mee aan onderzoek naar interprofessionele samenwerking

Voor een onderzoek naar interprofessionele samenwerking rondom kinderen met spraak-, taal- en/of communicatiebeperkingen hebben we hulp nodig. Werk je met kinderen tussen 3 en 6 jaar die moeite hebben met spraak-, taal- en/of communicatieontwikkeling? Vul dan de vragenlijst in.
AdobeStock

In het kader van ‘passend onderwijs’ en sociale inclusie voor alle kinderen, spelen teams rondom kinderen die kampen met spraak-, taal- en communicatiebeperkingen, een grote rol in de ondersteuning van deze kinderen en hun families. Hoe beoordelen professionals van verschillende disciplines de interprofessionele samenwerking rondom het kind? Welke voordelen en belemmeringen heeft samenwerking voor jou persoonlijk en professioneel, maar ook voor het kind en zijn familie? 

Doe mee!

Begeleid jij (direct of indirect) kinderen tussen 3 en 6 jaar die moeite hebben met de spraak-, taal- en/of communicatieontwikkeling en heb jij minimaal een hbo-opleiding? Doe dan mee aan het internationale onderzoek van de UvA en vul onze online vragenlijst in. Daarmee willen we in kaart brengen hoe de samenwerking tussen verschillende professionals tijdens interventies in de praktijk vorm krijgt. Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 20 minuten. De uitkomsten van dit internationale onderzoek worden later gepubliceerd.

Ook jouw deelname is van belang! Door op deze link te klikken, wordt je doorgestuurd naar de online vragenlijst en kun je ook meer lezen over het onderzoek en de dataverzameling.

De vragenlijst is onderdeel van het promotieonderzoek van Jana van der Zwart-Langner. Ze voert dit aan de Universiteit van Amsterdam uit, in samenwerking met de Queen Maud University College in Noorwegen. In beide landen worden logopedisten, basisschoolleerkrachten, (ortho-)pedagogen, ambulante begeleiders etc. gevraagd om bij te dragen aan dit onderzoek.

Voor vragen of opmerkingen kun je mailen naar: j.langner@uva.nl of Jana.v.d.Zwart-Langner@dmmh.no

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.