Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Oproep CDA en PvdA voor hulp arme kinderen

Oproep CDA en PvdA voor hulp arme kinderen

Regeringspartij CDA en de PvdA in de oppositie roepen het kabinet op om armoede onder kinderen terug te dringen. Tweede Kamerlid Eddy van Hijum van het CDA kondigde woensdag tijdens een debat met premier Mark Rutte over de sociale staat van Nederland aan hierover een motie in te dienen met zijn PvdA-collega Hans Spekman.

Ambitie tonen
Van Hijum wees erop dat uit onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) blijkt dat een groeiende groep kinderen in armoede opgroeit. Volgens hem moet het kabinet ‘echt ambitie blijven tonen’ om dit te verminderen. Zo moet het kabinet bij een beroep op Europese subsidies (ESF) met gemeenten een ‘ambitieus programma’ opstellen om bij kinderen schooluitval, taal- en ontwikkelingsachterstanden tegen te gaan.

Crisisjaren
Volgens VVD’er Mark Harbers blijkt juist uit SCP-onderzoek dat de stijging van armoede beperkt is gebleven ondanks crisisjaren. Ook blijkt dat 93 procent van de kinderen in armoede zich daaraan weet te onttrekken via scholing en werk. ‘Je kunt van een dubbeltje een kwartje worden in Nederland’, aldus Harbers.

Via onderwijs
Rutte zegde Van Hijum toe dat het kabinet ‘absoluut’ de ontwikkelingen van kinderen in achterstandssituaties blijft volgen. Ook valt er volgens hem vooral nog een slag te maken via zo goed mogelijk onderwijs. Volgens hem verlaten nog altijd te veel kinderen te vroeg de schoolbanken, zonder dat ze een behoorlijk opleidingsniveau hebben behaald die ze kansen biedt op een baan.

Bron: ANP
Foto: Stock.xchng

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.