Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

‘Ook baby’s een zonnebril op’

De meeste ouders weten wel dat ze de huid van hun kindjes moeten beschermen tegen de zon, maar dat dat ook geldt voor de ogen is nog niet genoeg doordrongen. Dat vindt het Oogfonds. De organisatie begint daarom een campagne om ouders ervan bewust te maken dat UV-straling niet alleen voor de huid, maar ook voor de ogen schadelijk kan zijn. Het fonds raadt ouders aan om hun kleintjes, ook baby's, een zonnebril te laten dragen als ze in de zomer buiten komen.
'Ook baby's een zonnebril op'
Foto: ANP

‘Zonder goede bescherming kan te veel zonlicht, zeker in de zomer, permanente schade aan de ogen veroorzaken. Kinderogen zijn extra kwetsbaar’, meldt het Oogfonds dinsdag. Door te veel en te lange blootstelling aan UV-straling kan het hoornvlies beschadigd raken en wordt het risico op oogziektes groter.

UV-straling

‘Op latere leeftijd kan dit het verschil betekenen tussen goed of slecht zien.’ Hoe dichter bij de evenaar, hoe hoger de UV-straling. Niet alleen op het strand, maar ook in de bergen en de sneeuw is het belangrijk om de kinderoogjes te beschermen.

1 REACTIE

  1. ik heb altijd geleerd dat dat alleen goed is als je een echte zonnebril opzet en dus geen goedkoop ding van de hema of kruitvat. je ogen (pupillen )gaan verder open omdat ze door de bril geen last hebben van het licht. als het echter geen goede zonnebril is gaan de uv stralen er doorheen en krijg je juist meer slechte stralen in je ogen. dan kun je beter niets op zetten dan knijp het kind de ogen veel meer dicht

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.