Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Onderzoek naar fraude bij keuringsinstantie

Onderzoek naar fraude bij keuringsinstantie

De Inlichtingen- en Opsporingsdienst van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA-IOD) doet onderzoek naar vermoedelijke fraude bij een keuringsinstantie voor speeltoestellen. Het vermoeden bestaat dat het instituut valse keuringscertificaten heeft afgegeven.

Deskundige
Een speeltoestel moet gekeurd en gecertificeerd zijn. Dat doet een erkende keuringsinstantie, die onder andere let op technische- en veiligheidsaspecten. Een onafhankelijke deskundige binnen de instantie moet beslissen of een toestel voldoet aan alle eisen. Vermoedelijk heeft de keuringsinstantie enkele maanden certificaten afgegeven zonder goedkeuring van zo’n deskundige.

Veiligheid
De NVWA heeft bij het bedrijf gezocht naar administratie van keuringen en certificaten. Op dit moment zijn er geen aanwijzingen voor onveilige situaties als gevolg van de vermoedelijk valse certificaten, maar nader onderzoek zal dit moeten uitwijzen.

Inspectie
De Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) controleert of fabrikanten en exploitanten zich aan hun keuringsverplichtingen houden. Ze doet inspecties op locatie aan de toestellen en houdt toezicht op het functioneren van de keuringsinstanties.

Bron: NVWA/ANP-Photo/ Olaf Kraak

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.