Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Onderzoek naar effect “goede” mannen

Onderzoek naar effect

Louis Tavecchio verwacht donderdag tijdens zijn afscheid een promotie-onderzoek bekend te kunnen maken naar het effect van “goede” mannen op de ontwikkeling van jonge kinderen. In de landelijke media onderstreept hij nogmaals het belang van mannen in de opvoeding van kinderen en hoe de vrouwelijke medewerkers dit gedrag kunnen aanleren.  ‘Vrouwen in de kinderopvang en het basisonderwijs moeten leren hoe ze wat leuker met kleine jongens om kunnen gaan en vooral niet uitstralen dat ze jongens eigenlijk lastiger vinden dan meisjes.’

Vrouwen in de kinderopvang onmisbaar
Volgens Tavecchio is het helaas zo dat steeds minder mannen met kleine kinderen willen werken . Daarom vindt hij het belangrijk dat vrouwen een beetje de attitude van mannen in de opvoeding overnemen. ‘Vrouwen moeten zich minder ergeren aan de beweeglijkheid die nu eenmaal aan jongetjes kleeft en ze niet de hele tijd van alles verbieden.’ Tavecchio vindt vrouwen die in de kinderopvang en het onderwijs met jonge kinderen werken wel ontzettend belangrijk en stelt dat zonder hen op dit moment geen kinderopvang of basisonderwijs in Nederland bestond.

In 2020 minstens 20 procent man
Het Europees parlement heeft besloten dat er in 2020 minstens 20 procent mannen in de vroegkinderlijke opvang moeten werken. Maar of die doelstelling ook daadwerkelijk gehaald gaat worden, is maar de vraag. Tavecchio noemt als extra demotivatie de grote misbruikaffaire in de kinderopvang. ‘Mannen in de kinderopvang voelen zich bijna minderwaardig, omdat ze niet zelden worden gezien als potentiële daders. Een paar engerds hebben het bedorven voor de grote groep mannen die het beste voor heeft met kinderen.’

Afscheid
Donderdag 3 maart zal Tavecchio afscheid nemen van zijn carriere als hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam. Hij zal dan ook naar alle waarschijnlijkheid de start van het promotie-onderzoek aankondigen naar het effect van “goede” mannen op de ontwikkeling van jonge kinderen.

Lees hier meer over Tavecchio’s carrière en afscheid >>

1 REACTIE

  1. Mijn naam is Cem Ates en ik werk, als man, op een kdv. Ik herken veel van dit artikel. Toen ik begon met werken op de kdv moest ik altijd mijzelf meer bewijzen dan mijn vrouwelijke collega’s. Het vooroordeel dat mannen pedofielen zijn heerst en dat is vervelend voor de mannen die met kinderen werken. Desondanks er mannen zijn die het verpesten voor de goede mannen, pleit ik voor meer mannen in de kinderopvang. Het belangrijkste wat ik vind om te verkomen dat er meer van zulke trieste gevallen gebeuren is dat er meer sociale controle is van de medewerkers op de vestiging. Als iedereen weet wat er speelt op de vestiging vallen zulke mannen sneller door de man.
    Groet
    Cem

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.