Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Onderzoek Albert Drent heropend

Beelden van een bijeenkomst met pedofielen, waarop Albert Drent te zien zou zijn, hebben ertoe geleid dat het onderzoek naar de man heropend is. Ouders van de slachtoffers in de Amsterdamse zedenzaak dwongen nieuw onderzoek af. Hun advocaat Richard Korver heeft het beeldmateriaal aan Justitie gegeven. Dit meldt de NOS naar aanleiding van anonieme bronnen.
Onderzoek Albert Drent heropend
Foto: ANP


UPDATE: Albert Drent wordt definitief niet vervolgd. Dat heeft het gerechtshof in Amsterdam vandaag bekendgemaakt. Lees hier meer >>

Of het daadwerkelijk Drent is, de voormalige eigenaar van kinderdagverblijf het Hofnarretje, die op de beelden te zien is, is allerminst bewezen. Het Nederlands Forensisch Instituut kon het niet met zekerheid vaststellen. Daarna heeft een Brits laboratorium naar de beelden gekeken. Zij ontdekten wel een gelijkenis tussen de man op de beelden en Albert Drent.

De Amsterdamse zedenzaak is een zwarte bladzijde in de geschiedenis van de kinderopvang. Pedagogisch medewerker Robert M. misbruikte 87 kinderen in de leeftijd van 0-4 jaar. Dat gebeurde ook op kinderdagverblijf Het Hofnarretje in Amsterdam waar Albert Drent de eigenaar van was. Zijn rol is altijd onduidelijk geweest. In 2011 besloot het OM om Drent niet te vervolgen. Lees meer in het online dossier over de zedenzaak.

Vervolging

De beelden van de pedofielen-bijeenkomst zouden enkele jaren oud zijn en in ieder geval gemaakt zijn voordat de zedenzaak aan het licht kwam. De bijeenkomst vond plaats in een horecagelegenheid. De NOS meldt dat het OM niet van plan is om Drent opnieuw te vervolgen op basis van de beelden, omdat zij niet met zekerheid kunnen vaststellen dat het om Drent gaat. Ook ander ingebracht bewijsmateriaal is volgens het OM onvoldoende om Drent strafrechtelijk iets te verwijten. Later vandaag spreekt het OM zich definitief over de zaak uit.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.