Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Onderhandelingen CAO Welzijn vastgelopen

Onderhandelingen CAO Welzijn vastgelopen

De onderhandelingen voor een nieuwe CAO Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening (W&MD) lopen vast. De meningen over loon en overgangsregeling wachtgeld zijn flink verdeeld. De bonden hebben hun leden opgeroepen tot een landelijke stakingsdag, mocht er geen akkoord komen.

Versobering wachtgeld
Peuterspeelzaalmedewerkers vallen onder deze CAO, kinderopvang heeft een eigen CAO. De onderhandelingen over de CAO Welzijn lagen al vanaf januari stil. Vooral de versobering van de overgangsregeling wachtgeld is een belangrijk punt voor de werkgevers. De vakbonden willen op dit punt mogelijk wel iets bewegen, als daar een voldoende loonbod tegenover staat. Gezien de huidige situatie in de branche is dit ingewikkeld.

Arbeidsrust
Daartegenover staat dat de MOgroep het als brancheorganisatie van belang vindt dat de positie op de arbeidsmarkt voor de langere termijn wordt bewaakt en dat de branche voldoende aantrekkelijk blijft. De MOgroep heeft ook aangegeven arbeidsrust te willen creëren door een langere looptijd af te spreken. MOgroep heeft de onderhandelingen opgeschort om met het bestuur van gedachten te kunnen wisselen over het vervolgtraject. Op 20 oktober a.s. wordt het overleg met de vakbonden hervat.

Bekijk hier de huidige CAO W&MD 2008-2011 >>

Foto: Stock.xchng

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.