Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Omstreden kinderopvang Droomtuin krijgt nieuwe eigenaar

Kinderopvangorganisatie ‘Eigenwijze’ heeft het omstreden Brabantse dagverblijf Droomtuin overgenomen. De Droomtuin is momenteel gesloten vanwege door de GGD geconstateerde onveilige omstandigheden en een conflict tussen het personeel en de leiding.

Foto: ANP

Dat meldt het Brabants Dagblad. De veiligheid van de kinderen bleek enkele weken geleden na een bezoek van GGD in gevaar te zijn gekomen. De spanning en onrust onder diverse medewerkers was volgens de GGD dermate hoog opgelopen, ‘dat van hen niet meer verwacht kon worden dat zij hun werk naar behoren uit zouden voeren’. Uit agst dat hen door de leiding iets zou worden aangedaan, hadden medewerkers zelfs de politie gebeld.

Sindsdien zijn de twee locaties van De Droomtuin gesloten. Het gaat om een kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang.

‘Nieuwe uitdaging’

Eigenwijze Kinderopvang heeft beide locaties nu overgenomen, mede op verzoek van de betrokken ouders. Het aantal locaties van de kinderopvangorganisatie uit Den Bosch stijgt daarmee tot acht. De verwachting is dat De Droomtuin-vestigingen weer opengaan op 17 augustus.

‘Onze organisatie ziet de vestiging in Cromvoirt als een nieuwe uitdaging,’ aldus Linda Franken van Eigenwijze Kinderopvang in het BD.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.